Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, "Κανένα κόμμα δεν εκφράζει τον Χριστιανό

16/6/12

Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, "Κανένα κόμμα δεν εκφράζει τον Χριστιανό"

Τί να ψηφίσω στις εκλογές;
Γέροντος Επιφανίου Θεοδωροπούλου
-Γέροντα τι να ψηφίσουμε στις εκλογές;
-«Οὐκ έχομεν ώδε μένουσαν πόλιν, αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν»(1). «Ημών το πολίτευμα εν ουρανοίς υπάρχει»(2). Επειδή, όμως, είμαστε πολίτες και αυτής της γης, αυτής της χώρας, όταν έλθη η ώρα να πάμε στις κάλπες, δέν θα είμεθα προσκολλημένοι σε καταστάσεις και σε κόμματα η σε πρόσωπα. Κανένα κόμμα δεν μας εκφράζει. Κάθε φορά, λοιπόν, θα σκεπτώμεθα, ποιό είναι ολιγώτερον κακό για την χώρα μας. Κατά περιστάσεις. Άλλοτε μπορεί να είναι το ένα, άλλοτε μπορεί να είναι το άλλο. Θα ψηφίζουμε με αρχή, «το μη χείρον, βέλτιστον»..

Αλλοίμονο στο Χριστιανό που θα ειπή, «εμένα με εκφράζει το τάδε ή το τάδε κόμμα». Αυτός πολύ απέχει από του να είναι ένας συνειδητός Χριστιανός. Κανένα κόμμα δεν εκφράζει τον Χριστιανό. Και βλέπετε, ότι σε μερικά πράγματα είναι όλα τα κόμματα, από την άκρα Δεξιά μέχρι την άκρα Αριστερά, σύμφωνα.
Στις αμβλώσεις, στην αποποινικοποίησι της μοιχείας, στην καταστροφή της γλώσσης, στο αυτόματο διαζύγιο, στο συναινετικό διαζύγιο και σε άλλα αντιχριστιανικά νομοθετήματα. Ακόμα και. στο πώς θα φέρουμε περισσότερους τουρίστες, στο πώς θα δημιουργήσουμε γυμνιστικά στρατόπεδα, κανένα κόμμα δεν ήταν αντίθετο. Συνάλλαγμα να φέρουμε, και ας το φέρουμε μ’ οποιοδήποτε τρόπο.
__________
1. Ἑβρ. 13,14.
2. Φιλιπ. 3,20.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
αυτά ελέχθησαν τότε. η παράταξη "κοινωνία"-συνεχιστές του καποδίστρια δεν θα εξέφραζε τον γέροντα Επιφάνιο σήμερα τουλάχιστον ώστε ώστε να μην θεωρείται βέλτιστον ως μη χείρον με την τότε έννοια; απαγορεύει η ορθόδοξη πίστη έναν ή περισσοτέρους χριστιανούς ν' ασχοληθούν με την πολιτική; καθόσον γνωρίζω έχουμε πολιτικούς αγίους μέσα στη μακραίωνη ιστορία της εκκλησίας μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου