Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΝΙΤΣΕΙΚΟΣ – ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΣ –ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ




ΝΙΤΣΕΙΚΟΣ – ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΣ –ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ

Μια από τις κορυφαιες μορφες της παγκοσμιας φιλοσοφικης σκεψης ολων των εποχων, ο γερμανος ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ, ηταν από τα προσωπα που επηρεασαν τα μεγιστα τη σκεψη & δραση του ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.

Γεματο μυστηριο & παθος, υπαγομενο σχεδον εξολοκληρου στη μεταφυσικη,το εργο του Νιτσε παραμενει & στις ημερες μας εξαιρετικα διφορουμενο: αλλοι το χαρακτηριζουν ως κατι το μοναδικο, ένα διαματι της ανθρωπινης σκεψης,ενώ αλλοι το καταδικαζουν ως «σατανικο», ως αποκυημα ενός περιπου αρρωστου νου…..Τα πλεον αντιφατικα λοιπον εχουν λεχθει στη περιπτωση του Νιτσε & βεβαιως , πρεπει ο ερευνητης να καταφερει να βρει τη «χρυση τομη», τη μεση οδο δηλ που συνηθως είναι & η πιο ορθη.

Κεντρικη ιδεα του νιτσεικου στοχασμου είναι του Υπερανθρωπου. Της ΥΠΕΡΒΑΣΗς ΔΗΛ Της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗς ΥΛΙΚΗς ΥΦΗς ΦΥΣΗς ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ & Της ΑΝΑΔΕΙΞΗς ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ & μ, εδώ μπαινουμε νοερα σε μια ατελειωτη τρελλα, που δυστυχως πολλοι Θεολογοι & φιλισοφοι μπερδευτικαν τοσο ….που είναι & με τον ΧΡΙΣΤΟ ε με τον Νιτσε.Η κατα πολλους βλασθημη αυτή τοποθετηση, που κατεταξε τον Νιτσε στους μεγαλυτερους πολεμιους του Χριστιανισμου ολων των εποχων( αλλωστε ο ιδιος υπεγραψε στα τελευταια του κειμενα ως ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ) ,είναι αληθεια ότι αργοτερα υιοθεθηκε από τα δυο κυριαρχα ολοκληρωτικα συστηματα που εμφανιστηκαν στη διαρκεια του δραματικου 20ου αιωνα : του γερμανικου εθνικοσοσιαλισμου & του σοβιετικου μπολσεβικισμου.

Ο πρωτος προσαρμοσε την ιδεα του Νιτσε   περι  Υπερανθρωπιστηκη αντιληψη της υπεροχης του Λευκου Αριου εναντι των  υπανθρωπων που συνιστουσαν οι κατωτερες ρατσες, ο δε δευτερος την μετετρεψε στην εκδοχη του Σοβιετικου Ανθρωπου, ο οποιος στο ονομα της εργατικης ταξης θα συνετριβε σε παγκοσμιο επιπεδο τις υπολοιπες τις ΣΑΠΙΕΣ  κοινωνικες ταξεις.







Είναι γνωστο ότι το εργο  του Νιτσε μεγαλη επιρροη ασκησε ο παγκοσμιου βεληνεκους Γερμανος συνθετης ΡΙΧΑΡΝΤ ΒΑΓΚΝΕΡ του οποιου το καλλιτεχνικο εργο – αν & ανμφιβολα μεγαλειωδεις – εγινε συχνα αντικειμενο αυστηρης κριτικης ( αφου θεωρειται ότι..υπερβαλλει με τα ακουσματα του τον ακροατη σε φασιστικη διαθεση). Αλλωστε & ο ιδιος ο Χιτλερ επηρεαστηκε σε πολύ μεγαλο βαθμο από τον Βαγκνερ, τη μουσικη του οποιου & λατρευε κυριολεκτικα. Φυσικα ο βαγκνερ θεους & ηρωες, ο οποιος στις συνθεσεις του υμνουσε τους αρχαιους Τευτονες πιστευε & εκεινος πολύ στην ιδεα του ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΥ……

Σημειωνουμε παντως εδώ μια πολύ ενδιαφερουσα συμπτωση. Ως γνωστο, ο Χιτλερ γεννηθηκε το 1889. Αυτή όμως ακριβως τη χρονια ο Νιτσε ολοκληρωσε το ορισμενα ΜΟΝΟΝ φοβερο αντιχριστιανικο βιβλιο του « ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ « & αμεσως μετα επεσε σε κατασταση τρελλας & κατεληξε εγκλειστος στο ψυχιατρειο… κανουμε μια μικρη παρενθεση πως οι  ανθρωποι  δεν σκεφτονται το ΓΙΑΤΙ ???? ειδικα μετα το κυνηγητο που εδώ θα φανταζοταν …ότι θα νικουσε τον θεον.Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΥ ενσωματωθηκε στον ιδεολογικο ιστο του Χιτλερισμου & αποτελεσε τον κεντρικο της πυρηνα.Ετσι ολοκληρη η δομη της εθνοσοσιαλιστικης κυβερνητικης πυραμιδας της Γερμανιας, με το τελεια πειθαρχημενο στρατευμα & την σκληρη αυστηροτητα της κρατικης οργανωσης βασιστηκαν ακριβως πανω την ιδεα της δημιουργιας του Νεου Ανθρωπου δηλ του ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΥ. Και φυσικα στον νέο κοσμο που «γεννιοταν» δεν υπηρχε θεση καμια για τις κατωτερες φυλες: τους Εβραιους, Σλαβους, Αθιγγανους κλπ

Η νεα ταξη ηταν προΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.Ο ΧΙΤΛΕΡΙΣΜΟΣ & ΝΙΤΣΕΙΚΟΣ  με κεντρο την δαιμονικη σκεψη του υπερανθρωπου.

Ευχομεθα σε οσους εχουν μπερδευτει ………να μπορεσουν να κανουν μια μικρη αυτογνωσια …για να σωθουν.


 
ΕΥΧΕΣ ……ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ.


1 σχόλιο:

  1. Ο Χριστιανός καλείτε να γίνει υπεράνθρωπος, να ξεπεράσει την ίδια του τη φύσει, έτσι ώστε να πλησιάσει στο Θεό. Αλλά αυτό γίνεται μόνο με την Θεία Χάρι και μετά από πολύ αγώνα.
    Ο Νίτσε (κατά τη γνώμη μου) προσπάθησε να αφαιρέσει το στοιχείο του Θεού που μισούσε τόσο, να πλησιάσει τη θέοση χωρίς τον Θεό, κάτι σαν τον σατανά.
    Η ζωή μακρυά από τον Θεό και το μίσος απέναντι στον δημιουργό μας του χάρισαν δόξα, σύφιλλη και τρέλα και μετά από μια ζωή με βάσανα και πόνο έλαβε και αυτός την πληρωμή του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή