Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Τι μας απαντούνε όμως οι δικοί μας ορθόδοξοι φωστήρες της οικουμένης ;

Τι μας απαντούνε όμως οι δικοί μας ορθόδοξοι φωστήρες της οικουμένης ;
Προσευχηθήκαμε μεν με τους γκουρού και τους ειδωλολάτρες (=σατανολάτρες) αλλά σε διπλανούς διαφορετικούς χώρους !!!Αυτό μάλλον μοιάζει με "ιησουίτικη απάντηση" (έτσι νομίζω) παρά με ορθόδοξη ομολογία, ο Θεός να μας συγχωρέσει... Όταν μας καλούν να προσευχηθούμε για την ειρήνη,αν αυτό δεν είναι συμπροσευχή, τι είναι τότε, ας μας πούνε!
  
 
Θα μου πείτε τι σημασία έχει αν ήταν τελικά συμπροσευχή;  Απλώς, σας πληροφορώ ότι οι Ιεροί Κανόνες των Αγίων Συνόδων της εκκλησίας, απαγορεύουν με βαρειά επιτίμια (αφορισμός & καθαίρεση)  την συμπροσευχή με αλλοδόξους (και καλά κάνουν, για πολλούς και ποικίλους λόγους που αφορούν και τους ορθοδόξους αλλά και τους αλλοδόξους και η εξέτασή τους εκφεύγει του παρόντος).
Και βλέπουμε πόσο αυστηροί είναι ορισμένοι Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι όταν πρόκειται για εφαρμογή των Ιερών Κανόνων!!! Αλλά δυστυχώς μόνον όταν αφορά το δικό τους Πρωτείο, όχι το πρωτείο του φτωχούλη Χριστού, το οποίο το ξεπουλάνε (με πόνο ψυχής το λέω, Θεέ μου δώσε τους μετάνοια, δεν ξέρουν τι κάνουν ) με την πρώτη ευκαιρία έναντι κοσμικών ανταλλαγμάτων.
Και αν βέβαια κάποιος λαϊκός ή παπαδάκος πέσει σε κάποιο ενοχλητικό παράπτωμα, θα πέσει και το κεφάλι του μαζί, όταν περάσει από επισκοπικό δικαστήριο. Αν όμως πρόκειται για επίσκοπο και πάνω, τότε η έσχατη ποινή μπορεί να είναι απειλή... για επίπληξη (ούτε καν επίπληξη!)
Θέλετε χονδρά παραδείγματα; Η περίπτωση της περιβόητης συνέντευξης επισκόπου Ζακύνθου στο Κλίκ, που πέρασε ατιμώρητη αλλά και αμετανόητη και εξακολουθεί να σκανδαλίζει το χριστεπώνυμο πλήρωμα.
Περίπτωση από την άλλη του θεολόγου Ν. Σωτηρόπουλου που όχι μόνον τιμωρήθηκε αναρμοδίως (εκτός της εκκλησίας του) και αναπολογήτως (!), αλλά τον "έδεσαν" και με συνοδική απόφαση, για να τον φιμώσουν οριστικά! Έτσι δεν είναι δυνατόν να συγχωρεθεί, αν δεν συγκληθεί πάλι κάποια Μείζων Σύνοδος! Το πιθανότερο μετά το θάνατό του...)
Θα μου πείτε φταίει η Ορθοδοξία; Ασφαλώς όχι ! Φταίνε οι ανάξιοι εκπρόσωποί της, που συχνά είναι καριερίστες κληρικοί που γίνονται τελικά επίσκοποι και προδίδουν την αποστολή τους.
Κυκλοφόρησαν τα δικά μας ειδησεογραφικά πρακτορεία μια φωτογραφία του Πατριάρχη μας στην Ασσίζη, δίπλα στον Πάπα και νομίζει κανείς ότι οι δύο άνδρες βρέθηκαν επί ίσοις όροις για το μεγάλο αυτό θέμα... της ειρήνης (sic) (και καμαρώσαν μερικοί, τρομάρα τους) Όταν όμως βρεις και τη φωτογραφία με το μακρυνό πλάνο (βλέπε ένθετη στην προηγούμενη), δεν έχεις παρά να διαρρήξεις τα ιμάτιά σου, πώς ο ορθόδοξος Πατριάρχης βρέθηκε στην Ασίζη κάτω από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες. Όχι μόνον ίσοι όροι δεν υπάρχουν, αλλά οι ορθόδοξοι αποτελούν απλώς το ντεκόρ του Ποντίφηκα από τα δεξιά, ενώ οι εβραίοι, μουσουλμάνοι, ειδωλολάτρες κλπ., τη γλάστρα από τα αριστερά. Να λοιπόν η παγκοσμιοποίηση και στη θρησκεία. Δεν έχει σημασία τι Θεό πιστεύετε αρκεί να νιώθετε όλοι αδερφοί και συνευρίσκεσθε σε οικουμενικές ευκαιρίες! Αρα ματαία η ορθόδοξος πίστις ημών, όπως θα έλεγε και ο Απόστολος Παύλος. Αφού όλα τα έχουμε ισοπεδώσει και ο Πατριάρχης απευθύνει χαιρετισμούς προς διάφορες κατευθύνσεις (όπως οι μουσουλμάνοι) λέγοντας ότι λατρεύουμε τον ίδιο Θεό...
Και για να λέμε και την αλήθεια, δεν ήταν μόνον ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ασσίζη,  αλλά και εκπρόσωποι των περισσοτέρων ορθοδόξων εκκλησιών. Και αυτοί δηλαδή που έλλειπαν, για την ακρίβεια θα προτιμούσαν να παρευρίσκονται, αλλά λόγοι εκτός της θελήσεώς τους το απέτρεψαν! Συγκεκριμένα οι εβραίοι απαγόρευσαν στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων να φύγει από το Ισραήλ (χείρα Θεού δηλαδή, μέσω του πάλαι ποτέ περιούσιου λαού Του) και οι "φονταμενταλιστές" (sic) έλληνες δεν "επέτρεψαν" την αποστολή αντιπροσωπείας από την Ελλάδα, γιατί οι επίσκοποι αυτοί δεν θα ήξεραν μετά την επιστροφή τους που να κρυφτούν!
Ο Θεός να μας ελεήσει !
(Φοβάμαι τελικά ότι όπως πάμε, οι αλλόδοξοι θα βρεθούνε μέσα και εμείς λόγω της προδοσίας της πίστης, έξω της βασιλείας του Θεού...)
πατήρ Σοφρώνιος (Ασοφρόνιστος !)
 Υστερόγραφο: 
      Τι να την κάνουμε τη Σχολή της Χάλκης (το άνοιγμα της οποίας έχει αναχθεί για μερικούς σε πατριωτικό ζήτημα) για παράδειγμα, τη στιγμή που λέμε (οικουμ. Πατριάρχης) ότι προσευχόμαστε στον ίδιο Θεό με τους Μουσουλμάνους! Μα οι μουσουλμάνοι λένε ότι ο Χριστός ήταν ένας άνθρωπος και η Παναγία μια απλή γυναίκα. Αυτός είναι ο ίδιος Θεός; Η εν ονόματι της πολιτικής ενός διαθρησκειακού μινιμαλισμού, αρκούμαστε σε αυτά που υποτίθεται ότι έχουμε κοινά και περιφρονούμε την υπόλοιπη αλήθεια. Η μισή αλήθεια όμως είναι ψέμα και το ψέμα είναι καταφανώς εκ του πονηρού. Και φυσικά ούτε αυτούς βοηθούμε έτσι, να βρουν την αλήθεια, γιατί τους μπερδεύουμε... αλλά και εμείς βλάπτουμε την ψυχή μας ανεπανόρθωτα, γιατί αυτό είναι προδοσία πίστης και όχι ομολογία.
Ρίξτε μια ματιά και σε μια άλλη σχετική σελίδα : http://www.geocities.com/Athens/Sparta/1089/gegon1/synpros.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου