Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ο Πρέσβης Χαρ.Μάνεσης, του ΥπΕξ, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ο Πρέσβης Χαρ.Μάνεσης, του ΥπΕξ, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων




από την Αρχιγραμματεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
Την Παρασκευήν, 20ην Οκτωβρίου/ 2ραν Νοεμβρίου 2012, ο Γενικός Διευθυντής της Διευθύνσεως Εκκλησιαστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Χαράλαμπος Μάνεσης, συνοδευόμενος υπό του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Σωτηρίου Αθανασίου, επεσκέφθη το Πατριαρχείον.
Τον κ. Πρέσβυν εδέχθη και εκαλωσώρισεν η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά του Πατριαρχικού Επιτρόπου Ιερωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, του Γέροντος Αρχιγραμματέως Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και του υπευθύνου των Σχολών του Πατριαρχείου εις Ιορδανίαν Αρχιμανδρίτου π. Ιννοκεντίου, εν μέσω και της συναντήσεως Αυτού μεθ’ ομάδος νέων της οργανώσεως «Κατευθύνσεις» εξ Αμερικής.
Εις το πλαίσιον της συναντήσεως ταύτης ο κ. Πρέσβυς εζήτησε να ενημερωθή παρά του Μακαριωτάτου περί του έργου του Πατριαρχείου και περί των αναγκών αυτού.
Ο Μακαριώτατος ανεφέρθη προτίστως εις το εκκλησιαστικόν και προσκυνηματικόν έργον του Πατριαρχείου και την ανάγκην συνεχίσεως του έργου συντηρήσεως και ανακαινίσεως των Παναγίων Προσκυνημάτων.
«Το Πατριαρχείον ως ο αρχαιότατος αυτοκέφαλος οργανισμός εις την Αγίαν Γην», είπεν ο Μακαριώτατος, «επιτελεί θρησκευτικόν, κοινωνικόν και φιλανθρωπικόν έργον δια των ιδρυμάτων αυτύ και εκπαιδευτικόν δια των σχολείων αυτού συντηρουμένων υπ’ αυτού και με μαθητάς Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, ίνα καλλιεργήται πνεύμα μειώσεως του θρησκευτικού φανατισμού, συνυπάρξεως και συμφιλιώσεως.
Το έργον τούτο της ειρηνεύσεως και συμφιλιώσεως και εις την Μέσην Ανατολήν προωθεί το Πατριαρχείον και δια της συμμετοχής αυτού εις το Συμβούλιον των Θρησκευτικών Καθιδρυμάτων της Αγίας Γης/ Council of the Religious Institutions of the Holy Land, εις το οποίον μετέχουν πολιτικοί και θρησκευτικοί αρχηγοί και εκπρόσωποι των τριών θρησκειών Ιουδαϊσμού, Χριστιανισμού και Ισλάμ.
Ενημερωθείς ο κ. Πρέσβυς και ευχαριστών δια τούτο, εζήτησε την ευλογίαν του Μακαριωτάτου δια την επίσκεψιν αυτού εις τον Πανάγιον και Ζωοδόχον Τάφον και εις τα Τμήματα του Πατριαρχείου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου