Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ



ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ


 
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ
  ΜΕΘΟΔΟΙ
Μικρή παρουσίαση γνωστών και αγνώστων ενεργειακών «θεραπειών»
 
Το Νεοεποχίτικο ιδεολογικό πλαίσιο κινείται στην αόριστη έννοια της «ενέργειας» ‘θεϊκή δύναμη, που ρέει παντού. Αυτή η δύναμη, λένε οι ομάδες αυτές, μπορεί να ανακαλυφθεί και να χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς του ανθρώπου.’  (ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ, ΓΚΟΥΡΟΥΪΣΜΟΣ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ π.Α.ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ). Η «ανακάλυψη» της ενέργειας αυτής μπορεί να επιτευχθεί με δεκάδες τρόπους όσοι σχεδόν αντιστοιχούν στις «θεραπευτικές» μεθοδολογίες οι οποίες καθημερινά αυξάνονται! Μέσα σε αυτή τη ζάλη των ενεργειακών ψευτο-θεραπευτικών μεθοδολογιών υπάρχουν πολλές οι οποίες μιλούν απροκάλυπτα για αποκρυφισμό και «παιγνίδια» με πνευματικές οντότητες και ουσιαστικά η εκμάθηση της μεθόδου δεν είναι τίποτε αλλο παρά η μύηση στον κόσμο των πνευμάτων της πονηρίας. Άλλες μεθοδολογίες επικαλούνται την οικολογία και την έμφυτη αγάπη μας για την φύση η οποία όμως χρησιμοποιείται σαν πηγή ενέργειας ή και διάμεσο ώστε να μας «ξεμπλοκάρει» ή και να μας «κάψει» το «κακό κάρμα»… Άλλες μέθοδοι δεν κρύβουν απολύτως κανένα «μυστήριο» και βασίζονται στην χρήση φυσικών υλικών ή στην φυσιοθεραπεία ΑΛΛΑ συνήθως προσφέρονται σε συνδυασμό με κάποια άλλη ή άλλες ενεργειακές «θεραπείες».
 
«ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ» ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Τα «οικολογικά» φρούτα της Νέας Εποχής
Η καπηλεία εννοιών και η αλλοτρίωση της ερμηνείας τους είναι ένα από τα βασικά όπλα αποδόμησης της λεγομένης Νέας Εποχής. Σε μια εποχή που στην παραγωγή φρουτολαχανικών κυριαρχούν τα εντομοκτόνα και τα λιπάσματα ακούγεται σαν σωτήρια λύση η Φυσική Γεωργία ή Βιοκαλλιέργεια. Τι είναι η Βιοκαλλιέργεια. Βιοκαλλιέργεια είναι η εφαρμογή καλλιεργητικών τεχνικών και η χρήση μέσων και εφοδίων φιλικών προς το περιβάλλον, τον καλλιεργητή και τελικά τον καταναλωτή του παραγόμενου προϊόντος. Η αρχή αυτή ορίζεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί του τρόπου παραγωγής βιολογικών προϊόντων (καν.2092/91) και εφαρμόζεται από τους πιστοποιημένους για το σκοπό αυτό οργανισμούς.
Τι γίνεται όμως όταν η Βιοκαλλιέργεια συνδυαστεί με κάποιου είδους «ενεργειακής» θεραπείας; Δημιουργός αυτής της μεθοδολογίας είναι ο Ιάπωνας Meishu-Sama.
Ο Μέϊσου-Σάμα γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1882 στην περιοχή Χασίμπα της Ασακουσά, ανατολικά του Τόκιο. Το όνομά του ήταν Μοκίτι Οκάντα. Η οικογένεια του αποτελείτο από πέντε άτομα τους γονείς και 3 παιδιά.
 Κάποτε μετά από πολλές δύσκολες στιγμές, άρχισε να αναζητάει το Θεό. Ξεκίνησε την έρευνά του στις διάφορες θρησκείες και φιλοσοφίες της εποχής τόσο δυτικές όσο και ανατολικές, έως ότου στάθηκε σε μια θρησκεία ονόματι Οομότο-Κυό. Μετά από πολύ μελέτη και θαύματα που είδε με τα μάτια του, διαπίστωσε την ύπαρξη του Θεού, του πνευματικού κόσμου, της μετεμψύχωσης και τους Νόμους του Σύμπαντος που διέπουν τη ζωή. Αρχισε ο ίδιος να έχει μεγάλη δύναμη θεραπείας ανεβαίνοντας πολύ ψηλά στην ιεραρχία της θρησκείας.
Μετά το 1926 άρχισε να έχει παράξενες αισθήσεις: έμπαινε σε υπερβατική κατάσταση και μιλούσε αυτόματα ενώ η γυναίκα του κατέγραφε τα λεγόμενά του. Ο ίδιος ωστόσο δεν μπορούσε να κατανοήσει τι του συνέβαινε. Άρχισε να δέχεται αποκαλύψεις για το παρελθόν, παρόν και μέλλον της ανθρωπότητας καθώς και για την προσωπική του αποστολή. Αυτό τον ξάφνιαζε και τον άφηνε εμβρόντητο. Τότε άρχισε να καταλαβαίνει γιατί υπέφερε τόσο η ανθρωπότητα και ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας. Επίσης κατάλαβε γιατί υπέφερε τόσο πολύ σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Κι ότι αυτές οι δοκιμασίες και ο πόνος ήταν από τη μεγάλη αγάπη του Θεού για τον Μοκίτι Οκάντα, που με αυτόν τον τρόπο εξάγνισε το πνεύμα και το σώμα του για να μπορέσει να δεχθεί τη μεγάλη αποστολή που του ανέθεσε ο Θεός.
Κατανόησε επιτέλους ότι όσο μεγαλύτερη η αποστολή του ανθρώπου, τόσο μεγαλύτερος ο εξαγνισμός που θα πρέπει να περάσει…Αφού κατανόησε τη διαδικασία του εξαγνισμού και το σύστημα της αυτοάμυνας του εξαγνισμού, μπόρεσε να μελετήσει τις αιτίες διαφόρων ασθενειών και τη θεραπεία για την κάθε μία. Με Θεία καθοδήγηση άρχισε να εφαρμόζει μια θεραπεία δακτυλοπίεσης, δηλαδή βελονισμό, με τα δάχτυλα…
 …Το 1931 ο Μοκίτι Οκάντα δέχθηκε θεία κλήση να ανέβει στο βουνό Νοκογκίρι στο νομό Τίμπα στις 15 Ιουνίου. Ο Οκάντα υπακούοντας στην εντολή, μαζί με τη γυναίκα του και μερικούς αφοσιωμένους μαθητές, ανέβηκε στο βουνό και την αυγή της ημέρας της 15 Ιουνίου 1931 δέχτηκε από το Θεό τη μεγαλύτερη αποκάλυψη που είχε δεχτεί μέχρι τότε. Δηλαδή, την αποκάλυψη της μετάβασης της ανθρωπότητας από την εποχή της νύχτας στην εποχή της ημέρας, τη μετάβαση του κόσμου από την εποχή του σκότους στην εποχή του φωτός, που σήμαινε το τέλος ενός κύκλου χιλιάδων ετών πόνου και δυστυχίας. Η εποχή αυτή που είχε σημαδευτεί από την κυριαρχία της σελήνης και του υλισμού θα τελείωνε. Εκεί δέχθηκε Θεϊκή εντολή να δημιουργήσει μια οργάνωση που θα είχε σαν κύριο σκοπό τη σωτηρία της ανθρωπότητας και τη δημιουργία ενός Επίγειου Παραδείσου, ένα είδος εταιρείας οικοδόμησης του καινούργιου κόσμου. Αποστολή του θα ήταν, μέσω του Johrei να δείξει σε όλη την ανθρωπότητα την ύπαρξη του πνευματικού κόσμου και την αληθινή αιτία της ανθρώπινης δυστυχίας που ήταν η απομάκρυνση από το Θεό και το πνεύμα. (http://www.johrei.gr οι υπογραμμίσεις δικές μας)
Στις λεγόμενες ενεργειακές καλλιέργειες η επιτυχία και το αποτέλεσμα εξαρτώνται άμεσα από την επιτυχία της «ενεργειακής» εφαρμογής ή με άλλα λόγια της επίδρασης αγνώστων δυνάμεων πάνω στα φρούτα και τα λαχανικά. Στην πατρίδα μας λειτουργούν «ενεργειακές» λαϊκές αγορές στις οποίες πωλούνται τα «ενεργειακά» προϊόντα αλλά κανείς δεν θα σας πει το πώς καλλιεργήθηκαν, παρά μόνο θα σας υπερτονίσουν την άνευ λιπασμάτων και εντομοκτόνων ανάπτυξή τους. Την επίκληση των υπερβατικών δυνάμεων δεν θα την αναφέρουν στον καταναλωτή.
«Αγκαλιάζω ένα Δέντρο»
 Το Δέντρο συνδέεται άμεσα με την ζωντανή συνείδηση του Σώματος.
Μια άσκηση για να έρθουμε κοντά στο Δέντρο είναι η άσκηση «αγκαλιάζω ένα δέντρο» και έχει να κάνει με την ενεργειακή και συναισθηματική αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων και της φύσης – ειδικά μεταξύ των ανθρώπων και των δέντρων και της θεραπευτικής δύναμης και για τα δύο μέρη.  ...Σ΄ αυτή την άσκηση μαθαίνουμε πώς να αντιλαμβανόμαστε  το τι αισθανόμαστε στο σώμα μας, ενώ  αγκαλιάζει το δέντρο και πως βρίσκουμε τις ρίζες μας.
Είναι πράγματι μια ξεχωριστή εμπειρία, κατά τη διάρκεια της οποίας επικοινωνούμε με το δέντρο και ασκούμαστε στο δόσιμο της αγάπης στο δέντρο με τη σκέψη «κανένα δέντρο-κανένα εγώ»
ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΣΕ ΠΛΗΡΗ "ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ" ΜΕ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ...
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΗΡΑ
Μετά από αυτό ο άνθρωπος είναι ίσως λίγο περισσότερο έτοιμος να αγκαλιάσει και έναν άλλον άνθρωπο δίνοντας του την αγάπη του και ανταλλάσσοντας μαζί του υψηλής ποιότητας συναισθήματα.
Αν δεν έχετε παρακολουθήσει κάποιο αντίστοιχο σεμινάριο ώστε να σας έχει εξηγηθεί βήμα βήμα η διαδικασία προσέγγισης και ανταλλαγής ενέργειας με το δέντρο, δοκιμάστε για αρχή μόνοι σας με μερικά απλά βήματα.
- Βρείτε ένα πάρκο, ένα δασύλλιο η ένα πραγματικό δάσος.
- Περπατήστε ανάμεσα στα δέντρα μέχρι που να αισθανθείτε άνετα με τη παρουσία τους. 
- Διαλέξτε διαισθητικά το δέντρο σας.
- Πλησιάστε 
- Κοιτάξτε το.
- Μυρίστε το.
- Ακουμπήστε το πρώτα με τα χέρια σας 
- Αγκαλιάστε το κατόπιν απαλά κολλώντας όλο τον κορμό σας παράλληλα με τον δικό του, όπως και το πρόσωπο σας επίσης.
- Κλείστε τα μάτια σας και 
- …Νιώστε….
- Στο τέλος, ευχαριστείστε το δέντρο σας. (http://www.drosostalida.com/articles2.asp?eid=285 οι υπογραμμίσεις δικές μας)
 Αν μπορεί να χαρακτηριστεί «ξεχωριστεί εμπειρία» το να αγκαλιάζεις τα δέντρα τότε πως θα χαρακτηρίζαμε κάποιον ο οποίος αγκαλιάζει δέντρα ώστε μετά από αυτό: «ο άνθρωπος είναι ίσως λίγο περισσότερο έτοιμος να αγκαλιάσει και έναν άλλον άνθρωπο»;  Ομολογούμε ότι αυτή η «εναλλακτική θεραπευτική» μέθοδος μας θύμισε την προτροπή της γερόντισσας Γαβριηλίας: «όταν είμαστε κουρασμένοι να ακουμπήσουμε ένα δέντρο και εκείνο θα μας δώσει από την δύναμη που του δίνει ο Θεός». Είτε η  μακαριστή γερόντισσα προφανώς επηρεασμένη από τις ανατολίτικες δοξασίες το είπε, ή η συγγραφέας του βιβλίου η «ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» το μετέφερε έτσι. Περισσότερα για το προβληματικό αυτό βιβλίο δείτε εδώ. 
"Angelic Reiki"
Αγγελικό Ρέικι
Ο σατανισμός χωρίς προσωπείο!
 «θα αποστατήσουν μερικοί από την πίστη, προσέχοντας σε πνεύματα πλάνης και διδασκαλίες δαιμονίων...» (Α' Τιμ., 4:1-2) 
 
…Δημιουργήθηκε μέσω διοχέτευσης Ανώτερης Επικοινωνίας από τον Kevin Core με τη βοήθεια του Αρχαγγέλου Μέτατρον το χειμώνα του 2002. 
η πύλη θα ανοίξει στο τέλος των κύκλων που έχει προγραμματιστεί για το 2012, είναι σαν παύση ανάμεσα στην αναπνοή και την επομένη αναπνοή, η οποία θα μας επιτρέψει να δούμε το παρελθόν μας δίχως κριτική, φόβο, αμφιβολία και ανησυχία. Τότε θα κατανοήσουμε πως είμαστε ένα με το πνεύμα, ένα με το καθετί. 
…Ως προετοιμασία για τον πιο Πνευματικό-Θεϊκό Εαυτό, όλοι οι άγγελοι έχουν φέρει στη γη μια νέα ενεργεία μέσω του Αγγελικού Ρέικι που θα μας βοηθήσει να ενσαρκώσουμε τον Αγγελικό μας Εαυτό.
Το Αγγελικό Ρέικι είναι από τους αγνότερους και δυνατότερους συντονισμούς Ρέικι! Αυτές οι ενδυναμώσεις-συντονισμοί πραγματοποιούνται μέσα από 13 σύμβολα του Ρέικι, παραδοσιακά και μη. Η μόνη διαφορά με άλλα συστήματα είναι ότι αυτή τη φορά τους συντονισμούς τους δίνουν οι άγγελοι κάτι που επιβεβαιώνει την ύψιστη αγνότητα του συντονισμού…
…το Ρέικι δόθηκε για πρώτη φορά στην ανθρωπότητα στην αρχαία Ατλαντίδα και ότι πολλές από τις πληροφορίες που έρχονται στο προσκήνιο στις μέρες μας είναι Ατλαντιδικής φύσης. Αυτό το σύστημα είναι επιπλέον μια πύλη για τη Σοφία και τη γνώση της Ατλαντίδας, της συνειδητότητας που υπήρχε στην Ατλαντίδα, της Ενότητας με όλα τα πλάσματα. (www.angelicreiki.gr με υπογραμμίσεις δικές μας)
Περιττό να σχολιάσουμε κάτι. Είναι τόσο ξεκάθαρο πως το μήνυμα του «αγγελικού ρέικι» είναι το μήνυμα των πνευμάτων του σκότους και δεν έχει τίποτα κοινό με το Καλό Μήνυμα, με το Ευ-Αγγέλιο Του Χριστού. Ο άνθρωπος μπορεί με τη συνεργασία των πνευμάτων να αποκτήσει τη γνώση, την σοφία αλλά και την «νέα» ενέργεια που θα χρησιμοποιήσει για να ανέβει σε υψηλότερα πνευματικά στάδια, σε ανώτερους «συντονισμούς» ώστε να αυτοθεραπεύεται και να θεραπεύει. Αυτό ακριβώς είναι το αρχαίο άγγελμα του Όφεως, του δράκοντος, του διαβόλου.
 
Reiki – Dance Όταν ο χορός Θεραπεύει
«Χορεύοντας ιδρώνουμε και ο ιδρώτας είναι μια πανάρχαια φόρμα αυτό-ίασης είτε γίνεται στο γυμναστήριο ή στην σάουνα ή σε ένα club χορού.  Ο ιδρώτας σύμφωνα με τις διάφορες φιλοσοφίες καίει το κάρμα, εξαγνίζει σώμα και ψυχή. Όσο περισσότερο χορεύεις τόσο ιδρώνεις και όσο ιδρώνεις τόσο περισσότερο προσεύχεσαι και όσο περισσότερο προσεύχεσαι τόσο πιο κοντά έρχεσαι στην έκσταση…»

«Ο
 χορός θεραπεύει».

«Όταν
 χορεύουμε για ένα χρονικό διάστημα διαφορετικές συχνότητες δονούνται και δίνουν στο σώμα μας την αίσθηση ενός εσωτερικού μασάζ. Τα διαφορετικά είδη μουσικής επιδρούν διαφορετικά στο σώμα μας. Το Rock για παράδειγμα είναι ένας βαρύς και σκληρός ρυθμός που ανοίγει το πρώτο κέντρο (τσάκρα) ενώ ένα κομμάτι κλασσικής μουσικής «μιλάει» κατευθείαν στην καρδιά». 

«Οι
 διαφορετικοί τόνοι μελωδίας αντιστοιχούν στα διάφορα εσωτερικά μας όργανα που συνδέονται με τα ενεργειακά μας κέντρα και καθώς δονούνται τα ανοίγουν και τα ενεργοποιούν». 

«Η
 ενέργεια του Ρέικι κάνει ακριβώς το ίδιο καθώς ρέει ρυθμικά ανά κύματα μέσα στο σώμα μας. Η ενέργεια χορεύει γύρω μας και μέσα μας σε μια συχνότητα φωτός. Ο χορός ο ίδιος είναι μια μορφή διαλογισμού». 

«Και το
 Ρέικι όταν συνδυάζεται με τον χορό μας επιτρέπει να έχουμε μια ολοκληρωμένη σύνδεση με το είναι μας, τα συναισθήματά μας, την δημιουργικότητά μας. Μας δίνει πρόσβαση σε πιο υψηλή συχνότητα δόνησης ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό  μας σύστημα και δίνοντας μας πληροφορίες μέσω των εικόνων και των οραμάτων που αναδύονται από το υποσυνείδητο». 

«Όταν
 ενεργοποιούμε το  Ρέικι χορεύοντας ενισχύουμε την ωφέλεια που έρχεται από την ενισχυμένη ροή και αφηνόμαστε σε μια πανδαισία από χρώματα καθώς διευρύνεται το ενεργειακό μας σώμα γεμίζοντας από φως και αγάπη». 
Ένας πολύ απλός τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι ο ακόλουθος: 


… στην συνέχεια προσκαλούμε το Πνεύμα του Ρέικι, τους αγγέλους, τους φύλακες οδηγούς μας και όλα τα φωτεινά πλάσματα να ενεργοποιήσουν αυτή την ροή ενέργειας, φέρνοντας τα χέρια ενωμένα από την θέση Gassho μπροστά από το μέτωπο στο έκτο τσάκρα. 
-Ξεκινάμε να χορεύουμε μέσα στο φως και στην ενέργεια όλων των πλασμάτων που έχουμε προσκαλέσει γύρω μας και αφηνόμαστε στην μαγεία της ελεύθερης κίνησης χωρίς περιορισμούς και κρίσεις. 

...Δεν κατευθύνουμε τις κινήσεις μας με το μυαλό. Αφηνόμαστε με εμπιστοσύνη να παίξει η ενέργεια η ίδια το ρόλο του χορογράφου
Αφήνουμε για λίγο έξω το «Εγώ» και την προσωπικότητα και επιτρέπουμε στο Ρέικι και στο Πνεύμα να κυλήσουν ελεύθερα . 

...Το σημαντικό είναι να αφεθούμε και να αφήσουμε την ενέργεια να φέρει στην επιφάνεια όλα αυτά τα συναισθήματα και τις εκφράσεις του σώματος και του πνεύματος. 


...Ευχαριστούμε το Ρέικι, το φως  τον χορό μας και όλα τα πλάσματα που βοήθησαν και στέλνουμε την ευγνωμοσύνη και την αγάπη μας.  (http://www.drosostalida.com/articles2.asp?eid=201 οι υπογραμμίσεις δικές μας)
Ολόκληρη η πρακτική διδασκαλία του Reiki – Dance είναι αντίθετη με τη Νηπτική διδασκαλία του Χριστιανισμού αλλά και με το Ευαγγέλιο το οποίο μας παραγγέλλει ‘Ἀγαπητοί, μὴ παντὶ πνεύματι πιστεύετε, ἀλλὰ δοκιμάζετε τὰ πνεύματα εἰ ἐκ τοῦ θεοῦ ἐστιν’ (Α’ Ιωάν. 4:1). Ο χορός του Ρέικι όχι μόνο δεν διακρίνει αλλά «προσκαλούμε το Πνεύμα του Ρέικι, τους αγγέλους, τους φύλακες οδηγούς μας και όλα τα φωτεινά πλάσματα να ενεργοποιήσουν αυτή την ροή ενέργειας». Ο άνθρωπος αφήνεται να χαλαρώσει και επιτρέπει να: «αφήνουμε για λίγο έξω το «Εγώ» και την προσωπικότητα και επιτρέπουμε στο Ρέικι και στο Πνεύμα να κυλήσουν ελεύθερα». Η πρακτική αυτή είναι άλλη μια πόρτα στο χώρο του αποκρυφισμού, στον χώρο που κυριαρχεί το πνεύμα του Υδροχοϊκού χριστού, του αντι-χρίστου. 
Ο Κύριός μας ήταν κατηγορηματικός : «Εγώ ειμί η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή». (Ιω. 14, 6). Οι ομάδες αυτές δεν κάνουν λόγο για Προσωπικό Θεό αλλά για «παγκόσμια συμπαντική ενέργεια» της οποίας όλα τα όντα, ολόκληρη η φύση είναι εκδηλωμένες μορφές αυτής της «ενέργειας». Για τον νεοεποχίτη «θεραπευτή» ο σκοπός είναι η ενεργοποίηση των «τσάκρας» και το «ξεμπλοκάρισμα»  της ροής ώστε να εξασφαλιστεί ακατάσχετη ροή ενέργειας. Σε μερικές ομάδες είναι εμφανής η πανθεϊστική λατρεία , τα πάντα είναι ΈΝΑ, το οποίο είναι βασικό θεώρημα της Νέας Εποχής «Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός. Τα πάντα προέρχονται από το Ένα δια «προβολής» ή «εκροής» και ταυτίζονται κατ' ουσίαν με το Ένα». (Βλ. ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ -Αρχιμ. π. Βαρνάβα Λαμπρόπουλου).
Αξίζει να σημειώσουμε ότι κανείς «εναλλακτικός θεραπευτής» δεν θα σας ζητήσει να αρνηθείτε την θρησκεία σας.  Στην κίνηση γίνεται ο καθένας δεκτός, ανεξάρ­τητα από τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, αρκεί να πιστεύει «στον Θεό Δημιουργό»(Society of Johrei, Kyoto, αγγλ. έκδ.)
Εδώ πρέπει να πούμε ότι η Θεοσοφία των Blavatsky, Besant, Bailey και διαδόχων, είναι η πραγματική πνευματική μητέρα της Νέας Εποχής. Με τον θρησκευτικό συγκρητισμό της θέτει τις βάσεις της πανθρησκείας. Καμία θρησκεία δεν είναι πάνω από την αλήθεια, είναι το βασικό εωσφορικό δόγμα της Θεοσοφίας. Όλες οι θρησκείες έχουν ψήγματα της αλήθειας. Καμία δεν έχει ολόκληρη την αλήθεια. Εννοείται ότι ολόκληρη την αλήθεια έχει η Θεοσοφία πού ισχυρίζεται ότι κανείς δεν έχει ολόκληρη την αλήθεια. Όποτε όλες οι θρησκείες θα πρέπει να συνεισφέρουν το μερίδιο τους. Η κάθε μία να εμπλουτίσει τις άλλες και να εμπλουτισθεί από αυτές. Αυτή ακριβώς είναι η βασική ιδέα διοργανώσεων όπως το Κοινοβούλιο των θρησκειών του κόσμου (Σικάγο 1893 και 1993 Ασσίζη 1986 κ.α.ό.).
Ας ακούσουμε τι λέγει ο Ινδός Γκουρού Βιβεκανάντα κατά την ομιλία του στο Α' Κοινοβούλιο των θρησκειών του κόσμου (Σικάγο 1893), του οποίου υπήρξε ο βασικός εμπνευστής: 
    Αν κάποιος από αυτό το ακροατήριο ελπίζει ότι αυτή η ενότης θα έρθει με το θρίαμβο μιας οποιασδήποτε θρησκείας και τον αφανισμό των άλλων, σ' αυτόν δεν έχω παρά να πω: Αδερφέ μου οι ελπίδες σου θα διαψευσθούν. Μήπως επιθυμώ οι Χριστιανοί να γίνουν Ινδουιστές; Προς Θεού! Μήπως επιθυμώ οι Ινδουιστές ή οι Βουδδιστές να γίνουν Χριστιανοί; Προς Θεού! ... Οι Χριστιανοί δεν πρέπει να γίνουν Ινδουιστές, ούτε Βουδιστές ούτε και αυτοί να γίνουν Χριστιανοί. Αλλά κάθε θρησκεία θα πρέπει να αφομοιώσει το πνεύμα των άλλων θρησκειών, διατηρώντας ωστόσο τις ιδιαιτερότητες της, προκειμένου να αναπτυχθεί σύμφωνα με τους δικούς της νόμους. (Βλ. περιοδικό Διάλογος τ.1 (Ιαν.-Απρ. 1994) σ. 16)
Αυτό είναι το πνεύμα της Νέας Εποχής η οποία δεν ανέχεται την παιδαγωγία της αρρώστιας και της θλίψης αλλά και Προσωπικό Θεό Σωτήρα. Όλα ερμηνεύονται μέσα από την οπτική της «ροής ενέργειας». Όταν η «ροή» είναι ελεύθερη από «μπλοκαρίσματα» τότε γινόμαστε εμείς οι ΣΩΤΗΡΕΣ και μετέχουμε απρόσκοπτα στην «παγκόσμια συμπαντική ενέργεια», γινόμαστε και εμείς επιτέλους ότι υποσχέθηκε ο όφις στην Εύα : «καὶ ἔσεσθε ὡς θεοὶ γινώσκοντες καλὸν καὶ πονηρόν» (Γέν. 3:5).

ΚΩΝ/ΝΟΣ Χ. ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ
ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ www.egolpion.com
6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011



Read more: http://www.egolpion.com/energeiakes_therapeies.el.aspx#ixzz2l0Q0MCS5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου