Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ- ΣΤΟ ΟΙΚΟΜΕΝΟΥ/ΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ.

Επίσκεψη Πατριάρχη Ιεροσολύμων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
του Νίκου Μαγγίνα
Προσκυνηματική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο οποίος βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη προσκεκλημένος να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο για τη Μέση Ανατολή. Τον Προκαθήμενο της Σιωνίτιδος Εκκλησίας υποδέχθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, εκ μέρους του απουσιάζοντος στο εξωτερικό, Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων εξέφρασε τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού της Σιωνίτιδος Εκκλησίας προς την πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας και τον Προκαθήμενό της, Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο Πατριάρχης Θεόφιλος συνοδευόταν από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Σελαλματζίδη, Επίτροπο του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, τον Αρχιδιάκονο Αθανάσιο Θεμιστοκλέους και τον κ. Nader Elias Moghrabi, Νομικό.
Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης Θεόφιλος συμμετείχε σε διεθνές συνέδριο με θέμα, «The Arab Spring and Peace in the Middle East: Muslim and Christian Perspectives» (Η Αραβική άνοιξη και η ειρήνη στη Μέση Ανατολή: Μουσουλμανικές και Χριστιανικές προοπτικές).
Κατά την άφιξη του στον αερολιμένα της Κωνσταντινούπολης, στις 6 Σεπτεμβρίου τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Μύρων Χρυσόστομος και ο Μ. Αρχιδιάκονος Μάξιμος καθώς και ο Αρχιμ. Νεκτάριος Σελαλματζίδης ενώ κατά την αναχώρησή του, στις 8 Σεπτεμβρίου, τον προέπεμψαν ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Μελίτων και ο Μ. Αρχιδιάκονος Μαξίμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου